ایران استخر

انواع واتر استاپ

انواع واتر استاپ

واتراستاپ چیست؟

آب بند یا واتراستاپ یکی از عناصر مهم و مورد استفاده در سازه‌های بتنی است که برای جلوگیری از نفوذ مایعات در مفاصل و درز‌ها تعبیه می‌شود. 

واترستاپ‌ها در انواع متنوعی طراحی و تولید می‌شوند که هر کدام دارای ویژگی‌ها مربوط به خود است. در ادامه سعی داریم شما با انواع واتراستاپ‌ها، هیدروفیلی، پی وی سی و بنتونیتی آشنا نماییم. 

واتراستاپ هیدروفیلی Hydrophilic Water stop 

واتراستاپ هیدروفیلی

واتر استاپ هیدروفیلی نوعی نوار آب بندی مدرن است که بر پایه لاستیک TPE ساخته و تولید می‌شود. از این نوار برای آب بندی درز‌های مختلف استفاده می‌شود. نحوه‌‌ی کار واتراستاپ هیدروفیلی به این صورت است که بعد از تماس با آب افزایش حجم می‌دهد. این افزایش حجم ۱۴ روز پس از اولین تماس به حدود ۴۰۰ درصد می‌رسد. یعنی حجم آن تقریبا ۵ برابر می‌شود. در واتراستاپ بنتونیتی که مشابه آن است، فرایند افزایش حجم ۶ ساعت بعد از اولین تماس با آب آغاز می‌شود. واتراستاپ هیدروفیلی بعد از تماس با آب بتن حداکثر ۴۰۰ درصد و بعد از تماس با آب باران تا ۵۰۰ درصد افزایش حجم خواهد داشت. این واتر استاپ‌های آبی رنگ در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت بسیار خوبی دارند. واتر استاپ به منظور جلوگیری از نشت و عبور آب از درز‌های اجرایی، انبساطی و همچنین مقاطع قطع بتن ریزی به کار میرود که بسته به نوع مقطع مورد کاربرد و فشار سیال، سایز و شکل تغییر می‌کند. TPE نوار واتراستاپ هیدروفیل بر پایه لاستیک ولکانیزه نشده بوده و برای آب بندی درز‌های اجرایی مناسب هستند. این نوار‌ها در تماس با آب افزایش حجم می‌یابند و این افزایش حجم پس از 14 روز به حدود 800 درصد می‌رسد. افزایش حجم در این نوار 6 ساعت بعد از نفوذ آب آغاز می‌شود. این نوع واتراستاپ بر پایه لاستیک‌های مصنوعی است و به عنوان یک عامل مانع نفوذ آب در درز‌های اجرایی با قابلیت متورم شدن بسیار بالا و به صورت کنترل شده در تماس با آب عمل می‌کند و شکل و عملکرد خود را در سیکل‌های تر و خشک شدن متعدد حفظ می‌کند.
واتراستاپ هیدروفیلی منبسط شونده بعد از ریختن لایه اول بتن (بتن قدیم) و قبل از لایه جدید (بتن جدید) و جهت آب‌ بند شدن درز اجرایی ایجاد شده نصب می‌گردد. بنابراین تقسیم‌ بندی و مشخص بودن محل دقیق درز اجرایی از قبل نیازی نیست. نکته اصلی شکل اجرای با زاویه انحراف کم در محل اتصال است تا واتراستاپ هیدروفیلی عمل کند. نصب درست واتراستاپ هیدروفیلی یکی از عوامل کلیدی است که ریسک تغییر مکان و جابجایی واتراستاپ هیدروفیلی در زمان بتن‌ ریزی را کاهش می‌دهد و شانس در معرض قرار گرفتن با آب جمع شده در پشت درز را افزایش می‌دهد.
فرآیند انبساط بلافاصله بعد از تماس واتراستاپ هیدروفیلی با آب شروع می‌گردد. بنابراین نصب کردن واتراستاپ هیدروفیلی باید درست قبل از بتن ‌ریزی بتن جدید (بتن ثانویه) باشد. این امر شانس انبساط قبل از موقع واتراستاپ هیدروفیلی را به علت در معرض رطوبت قرار گرفتن را کاهش می‌دهد. واتراستاپ هیدروفیلی در زمان‌هایی که شرایط اجرای سازه ما را مجبور به توقف بتن ‌ریزی ثانویه بعد از نصب واتراستاپ هیدروفیلی می‌کند باید در برابر رسیدن رطوبت به نوار نصب شده جلوگیری گردد.

 اتصالات واتر استاپ هیدروفیلی 

واتراستاپ‌‌های هیدروفیلی باید به وسیله ضربه به انتهای آن به هم متصل گردند تا اینکه مطمئن شویم که فاصله و هوایی بین آنها وجود ندارد. همچنین انتهای واتراستاپ‌های هیدروفیلی نباید اورلب گردد. گوشه‌‌های 90 درجه، تقاطع‌‌ها و اتصالات تی شکل می‌تواند به شیوه‌ای مشابه انجام گردد. لازم نیست که واتراستاپ هیدروفیلی در این تقاطعات برش فارسی بر (اتصال با برش زاویه دار دو قطعه) دهیم. ماهیت قابل انعطاف واتراستاپ هیدروفیلی اجازه می‌دهد که اتصال 90 درجه را در اطراف گوشه‌ها از بین ببریم. واتراستاپ را در حداکثر طول عملی اجرا کنید تا اتصالات را به حداقل برسانید. 

 اتصال واتراستاپ هیدروفیلی به بتن 

کل چربی‌ها، گرد خاک، حباب‌های سطح بتن و غیره باید قبل از چسباندن واتراستاپ هیدروفیلی از سطح بتن پاک گردد. همچنین سطح بتن باید صاف، هموار و خشک و عمل ‌آوری شده برای حداقل 24 ساعت قبل از نصب واتراستاپ هیدروفیلی باشد. همچنین واتراستاپ هیدروفیلی باید در حداقل فاصله (پوشش) 2 اینچی از سطح بتن در طرف آب قرار گیرد. قبل از اجرای واتراستاپ هیدروفیلی چسب مناسب ( پلی‌ یورتان) روی سطح بتن و در محل مناسب نصب واتراستاپ هیدروفیلی اجرا گردد و سپس با فشار واتراستاپ هیدروفیلی روی چسب قرار گیرد. همچنین برای سطوح عمودی و بالا سری می‌توانید از میخ یا پیچ که در فاصله‌های 12 اینچ از هم اجرا می‌گردد اتصال انجام شود، البته استفاده از چسب زیر واتراستاپ هیدروفیلی در روش مکانیکی نیز نیاز است.

 کاربرد‌های واتراستاپ هیدروفیلی

کاربرد اصلی واتراستاپ‌های هیدروفیلی آب بندی درز‌های اجرایی به دو صورت افقی و عمودی است. این درز‌ها ممکن است که در تماس دائم یا موقت با رطوبت باشند یا آب سطحی از روی آنها عبور کند. در هر حالت مشکلی برای واتر استاپ هیدروفیلی پیش نمی‌آید و این نوار کار آب بندی را به نحو احسن انجام می‌دهد. لوله‌های آب رسانی که در داخل سازه هستند نیز به وسیله‌ی واتر استاپ هیدروفیلی آب بندی می‌شود. واتر استاپ هیدروفیلی همچنین جایگزین بسیار مناسبی برای فلنچ‌های آب بند هستند که دوران مصرف آن تقریبا گذشته است. در هنگام اجرا و در تمامی مراحل بتن ریزی، برای آب بندی درز‌های اجرایی و مقاطعی که در آنها بتن ریزی صورت می‌پذیرد، از واتراستاپ هیدروفیلی استفاده می‌شود. آب بندی درز‌های موجود در سد‌ها، تونل‌ها، استخر‌ها، کانال‌های آب، تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب نیز به وسیله این نوار می‌تواند انجام شود. آب بندی فونداسیون‌ها و سازه‌های مدفون، آب بندی مقاطع بتنی برشی و دیوار باربر نیز به وسیله‌ی واتر استاپ هیدروفیلی انجام می‌گیرد.

 استفاده از واتراستاپ هیدروفیلی

واتراستاپ هیدروفیلی فقط باید در درز‌های غیر حرکتی استفاده شود. حرکت در درز‌ها، مواد آب‌ بندی بتن آنها را تقلیل می‌دهد و تاثیر مثبت آنها را به خطر می‌اندازد. واتراستاپ هیدروفیلی برای درز‌های انبساطی مناسب نیست. واتر استاپ را در محیط خنک، خشک و تاریک انبار کنید. پلیمر با خاصیت ارتجاعی بسیار بالا طراحی شده است.

  1. واتراستاپ هیدروفیل
  2. نوار واتراستاپ
  3. واتراستاپ هیدروفیل لاستیکی

 موارد مصرف واتراستاپ هیدروفیلی

آب بندی درز‌های اجرایی در تماس دائم و یا موقت با رطوبت زمین، آب‌های سطحی و غیره.

 خواص و مزایای استفاده از واتراستاپ هیدروفیلی

  1. کاهش میزان خطا نسبت به واتراستاپ‌های معمولی
  2. تورم برگشت پذیر در مقابل آب
  3. حفظ فرم حتی در دمای بالا
  4. تحمل فشار آب تا 3 بار
  5. غیر سمی
  6. نصب آسان با حداقل ریسک خطا
  7. مقرون به صرفه

واتر استاپ هیدروفیلی به رنگ نوار قرمز (صورتی) رنگ/ آبی رنگ است.

نکات اجرایی در استفاده از واتراستاپ هیدروفیلی

نصب و اجرای واتر استاپ هیدروفیلی بسیار آسان است و یک کارگر ساده بدون هیچ گونه آموزش خاصی می‌تواند این کار را با سرعت بسیار بالایی انجام دهد. بتن ریزی می‌تواند با فاصله‌‌ی بسیار کوتاهی بعد از نصب واتراستاپ هیدروفیلی انجام شود. هم چنین این نکته‌‌ی مهم حتما باید مورد نظر قرار بگیرد که سطح اجرا قبل از نصب باید تمیز، خشک و عاری از هر گونه گرد و غبار باشد. اگر آب در حال تماس با واتراستاپ حاوی نمک باشد، انبساط آن به حداکثر نمی‌رسد.

 شرایط نگهداری واتراستاپ هیدروفیلی

به مدت 2 سال در شرایط طبیعی در بسته بندی اصلی قابل نگهداری است.

 دستورالعمل مصرف واتر استاپ هیدروفیلی

1. آماده سازی سطوح:
تمام سطوح باید تمیز، خشک و عاری از هرگونه ذرات چسبنده و سست باشند.
2. اعمال:
نوار واتراستاپ هیدروفیلی بایستی توسط چسب یا میخ در محل شیار موجود در بتن کف ثابت شود. سپس با فاصله کوتاهی بعد از آن بتن ریزی انجام گردد.
جهت اطلاعات بیشتر درباره قیمت واتراستاپ هیدروفیلی، نحوه اجرای صحیح واتراستاپ هیدروفیلی می‌توانید با مشاوران ایران استخر ارتباط باشید.

واتراستاپ پی وی سی PVC 

واتراستاپ پی وی سی PVC

واتر استاپ یا آب بند (water stop) عنصری است که از آن در سازه‌های بتنی برای جلوگیری از نفوذ مایعات (عموما آب) استفاده می‌شود. واتراستاپ در مفاصل و درز‌های بتن قرار می‌گیرد و از ورود آب به بتن جلوگیری می‌نماید. واتراستاپ پی وی سی قطعه‌ای جانبی در اجرای سازه‌های بتنی است که با هدف آب بندی درز‌های اجرایی و انبساطی سازه‌های هیدرولیکی و یا در معرض آب تعبیه می‌گردد از گذشته دور به دلایل مختلف فنی و اقتصادی از بتن و سازه‌های بتنی برای ذخیره، هدایت و انتقال آب استفاده شده است. تعبیه نمودن درز‌های انقباض و انبساط برای کنترل رفتار‌های سازه‌‌ای بتن و جلوگیری از بروز ترک در مقاطع حجیم و بزرگ از یک سو، همچنین محدودیت‌های اجرایی و لزوم قرار دادن درز‌های اجرایی یا قطع بتن از سوی دیگر عوامل اصلی نیاز سازه‌های بتنی آبی یا مستغرق به استفاده از مواد و مصالح آب‌ بند کننده در مقاطع یاد شده هستند. به همین منظور نوار‌های آب ‌بند کننده واتراستاپ (واتراستاپ پی وی سی) به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوار‌های آب‌بند کننده واتراستاپ باید دارای انعطاف‌پذیری زیاد بوده تا با ابعاد و حجم سازه‌های بتنی و با پیچیده شدن نوع مقاطع و شرایط اجرا تغییر شکل یافته و متناسب با ابعاد و اندازه‌های سازه از نظر ضخامت، پهنا، نوع آج‌ها و تغییرات حفره و غیره طراحی گردند. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌‌های کیفیتی واتراستاپ درصد ازدیاد طول، مقاومت کششی و سختی آن بوده که باید با الزامات استاندارد مطابقت داشته باشد. و همچنین ماندگاری واتراستاپ در شرایط مختلف از جمله محیط‌‌های قلیایی حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد، در غیر این ‌صورت واتراستاپ در محیط قلیائی بتن کیفیت خود را به سرعت از دست داده و دچار تغییر حالت گشته و منجر به نشت و بروز سایر مشکلات کیفی نظیر ترک خوردگی و نشست تکیه‌ گاهی سازه و غیره می‌گردد. واتراستاپ PVC در آب‌ بندی سد، تصفیه‌خانه، تونل انتقال آب، مخازن و کانال‌ها، سازه‌های مدفون، نیمه مدفون و سازه‌‌های پایین‌‌تر از سطح آب‌های زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
واتراستاپ‌ها از مواد مختلفی ساخته می‌شوند که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. بنابر همین ویژگی‌ها و متناسب با ویژگی‌های هر سازه جنس واتر استاپ مورد نظر انتخاب می‌گردد. واتراستاپ‌ها در واقع به این صورت عمل می‌کنند که طول مسیر جریان آب و مایعات دیگر را طولانی می‌کنند تا نتوانند به بتن نفوذ کنند. واتراستاپ‌ها دارای آج‌هایی هستند که باعث چسبندگی بیشتر و افزایش مسیر می‌شود.

جنس واتراستاپ‌های پی وی سی PVC

همان طور که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم، واتراستاپ‌ها معمولا از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند که هر کدام ویژگی مخصوص به خود را دارا است. یکی از پر استفاده‌ترین و پرکاربرد‌ترین مواد برای ساخت واتراستاپ، پی وی سی است که به وسیله‌ ی آنها واتراستاپ‌های پی وی سی تولید می‌شود. تولید واتراستاپ‌های پی وی سی نقطه تحولی در صنعت ساختمان سازی و صنعت بود. تطبیق پذیری و کارایی بالای واتراستاپ‌های پی وی سی آنها را تبدیل به عناصری پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی و بتن ریزی کرده است. ویژگی‌های بسیار خاص فیزیکی، الاستیسیته‌ی ذاتی فوق العاده و مقاومت در برابر بسیاری از مواد شیمیایی که از طریق آب حمله ور می‌شوند از ویژگی‌های بسیار مثبت واتراستاپ‌های پی وی سی است. از همین روست که امروزه بیشتر مهندسان در طراحی‌های خود و نیز در اجرا از واتراستاپ‌های پی وی سی استفاده می‌کنند. خصوصا در بنا‌هایی که بیشتر با آب سر و کار دارند. مکان‌هایی که در آنها بیشتر از واتراستاپ‌های پی وی سی استفاده می‌شود شامل موارد زیر است:

  • تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب
  • سد‌ها، کانال‌ها، مخازن ذخیره آب و آب راه‌ها
  • تونل‌ها و نهر‌های زیر زمینی
  • فونداسیون‌ها
  • مهار اولیه و ثانویه سازه

 ویژگی‌های واتراستاپ‌های پی وی سی PVC

واتراستاپ‌های پی وی سی در فرم‌ها و سایز‌ها مختلفی ساخته و عرضه می‌شوند. انتخاب واتراستاپ مناسب بستگی به نوع مفصل شما دارد، خصوصا این که مفصل متحرک است یا خیر. واتراستاپ‌های پی وی سی با قرار گرفتن در مفاصل بتنی به عنوان یک میان پرده‌ ی ضد آب از ورود هر گونه مایعات به داخل بتن جلوگیری می‌نماید. واتراستاپ پی وی سی این ویژگی را دارد که تحت انقباض یا انبساط قرار بگیرد و با این موضوع هیچ گونه مشکلی ندارد. هم چنین با حرکت‌های عرضی و جانبی نیز سازگار است که به صورت کلی آنها را مفصل‌های متحرک سازگار می‌سازد. مواد سازنده واتراستاپ‌های پی وی سی از مقدار زیادی پلی وینیل کلراید، رزین مخصوص و افزودنی‌های شیمیایی بتن به عنوان روان کننده  و تثبیت کننده تشکیل شده است. استفاده از این مواد باعث می‌شود تا این واتراستاپ‌ها دارای ویژگی‌ها و مزایای فراوانی باشند. جهت اطلاع از نحوه خرید و قیمت واتر استاپ پی وی سی می‌توانید با مشاوران ایران استخر در ارتباط باشید.

 مزایای واتراستاپ‌های پی وی سی PVC

واتراستاپ‌های پی وی سی به دلیل استفاده از مواد ویژه در آنها دارای مقاومت کششی بسیار بالایی هستند. هم چنین طول عمر و دوام این واتر استاپ پی وی سی بسیار بالاست و تا سال‌های دراز دچار هیچ گونه مشکلی نمی‌شوند. شکل پذیری بالایی دارند و این موضوع باعث می‌شود تا در بسیاری از مفاصل متحرک قابل استفاده باشند. نفوذ ناپذیری بالای این مواد نیز ویژگی بسیار مهم آنهاست. مقاومت بالای آن در برابر اسید‌ها، اوزون، آب دریا و حتی نفت دیزل باعث می‌شود تا دوام و طول عمر آن بسیار بالا باشد. هم چنین در برابر مواد قلیایی، آب حاوی کلر و دیگر مواد شیمیایی محلول در آب مقاوم هستند. به مانند فلز یا لاستیک دچار زوال خستگی نمی‌شوند. در مواجهه با بتن آن را دچار تغییر رنگ نمی‌کنند. با فلز‌های مجاور خود واکنش الکترولیتیک نشان نمی‌دهد. قابلیت مقاومت در برابر فشار‌های هیدرواستاتیک را دارا هستند. مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت دارند. همچنین می‌توانند تغییرات اندازه‌ای در هنگام تغییرات دما را تحمل کنند، این اتفاق به دلیل الاستیسیته‌ی بالای این مواد می‌افتد.
واتر استاپ به منظور جلوگیری از نشت و عبور آب از درز‌های اجرایی، انبساطی و همچنین مقاطع قطع بتن ریزی به کار می‌رود که بسته به نوع مقطع مورد کاربرد و فشار سیال، سایز و شکل تغییر می‌کند. 

 انواع واتراستاپ پی وی سی PVC

  • واتراستاپ تخـت داخلی: مناسب برای درز‌های اجرایی و قطـع بتـن ریـزی که نیمی از عـرض آن در بتن قدیم و نیمه دیگر باید، در بتـن جدید قرار گیرد.
  • واتر استاپ تخت کفی: مناسب برای درز انقطاع بتن ریزی‌های کف.
  • واتراستاپ حفره دار داخلی: مناسب برای درز‌های انبساطی داخلی، حفره واتراستاپ دقیقا باید در درز قرار گـیرد تـا در زمـان انبساط و انقباض سـازه، تنش‌های وارده را بـه خـوبی کنتـرل نمایـد.
  • واتراستاپ حفره دار کفی: مناسب برای آب بندی درز‌های انبساطی و اجرایی کف سـازه
  • واتراستاپ دمبلی: مناسب برای آب بندی درز‌های انبساطی و اجرایی با قدرت استحکام و کـشش بالا.

برای ثابت نمودن واتراستاپ در مقاطع از گیره‌های واتراستاپ استفاده شود و هرگز برای ثابت سازی نوار واتراستاپ آن را سوراخ ننمایید زیرا به جهت تغییر تنش در محل سوراخ و فشار بتن هنگام عملیات بتن ریزی، واتراستاپ دچار پارگی می‌گردد. گیره واتراستاپ در هر متر طول واتراستاپ به تعداد حداقل 4 عدد و به صورت زیگزاگ به مقاطع بالا و پایین نوار متصل گردد و نهایتا با استفاده از سیم آرماتور بندی، گیره‌ها را به آرماتور‌ها ببندید. برای اتصال دو سر واتراستاپ به دو صورت می‌توان عمل کرد:

  1. به کمک دستگاه هویه (اتوی واتراستاپ) دو سر واتراستاپ را گرم کرده تا به حالت مذاب درآید سپس دو سر واتراستاپ را بر روی یکدیگر قرار می‌دهیم تا اتصال انجام شود که پس از سرد شدن به صورت یکپارچه در می‌آید.
  2. به وسیله چسب‌های صنعتی که برای اتصال نرم مناسب است اتصال دو سر واتراستاپ صورت می‌گیرد، بدین ترتیب که تقریبا 30 سانتی متر از دو سر واتراستاپ را به صورت اورلب بر روی هم قرار داده و میان آنها را از چسب مورد نظر آغشته کرده و تحت فشار قرار می‌دهند تا کاملا یکدیگر را جذب نمایند.

واتر استاپ بنتونیتی Bentonite Water Stop 

واتر استاپ بنتونیتی Bentonite Water Stop

هر آنچه که باید درباره واتراستاپ بنتونیتی بدانید؛ واتراستاپ بنتونیتی محصولی جدید واتراستاپ که مخصوص رفع نشت درز‌های اجرایی و مقاطع قطع بتن ریزی است با استفاده از پلیمر‌های لاستیکی و بنتونیت با خاصیت ارتجاعی بسیار زیاد طراحی شده است که به صورت کنترل شده‌ای در هنگام تماس با آب متورم می‌شوند و مانع عبور آب از درز‌های اجرایی و درز‌های سرد خواهند شد. واتراستاپ بنتونیتی یا نوار آب بند بنتونیتی محصولی کارآمد بر پایه سدیم بنتونیت فعال در ماتریس بوتیل رابر با خاصیت ارتجاعی بسیار زیاد و افزایش حجم است که برای جلوگیری از نفوذ آب و رفع نشت درز‌های اجرایی و مقاطع بتن ریزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. واتراستاپ بنتونیتی در هنگام تماس با آب بتن انبساط می‌یابد و تمام حفرات خالی بتن حول خود را پر می‌کند و بدین ترتیب مانع از عبور آب از درز‌های بتنی می‌شود. گل بنتونیت موجود در واتر استاپ بنتونیتی شامل ورقه‌های متعددی حاوی ذره‌های باردار است که در تماس با آب متورم شده و مانع عبور آب یا سایر مواد از درز موارد کاربرد می‌شوند. بین این ورقه‌ها بار‌های مثبت و منفی وجود دارد و هنگام بروز نشت، مولکول‌های آب به بار‌های مثبت و منفی حمله نموده و خود را بین آنها قرار داده و باعث تورم واتراستاپ بنتونیتی می‌گردد. بنتونیت‌های هیدراته شده از نفوذ آب جلوگیری می‌کند و هر چه فشار هیدرواستاتیک افزایش می‌یابد، ورقه‌های کوچک فشردگی بیشتری یافته و تشکیل درزگیر محکم تری را می‌دهد بدین ترتیب یک آب بند دائمی در مقابل فشار سیال حاصل می‌گردد.

 روش‌های مصرف واتراستاپ بنتونیتی

روش مصرف واتراستاپ بنتونیتی به این شکل است که پیش از اجرا تمامی سطوح زیر کار می‌بایست خشک،‌ تمیز و عاری از هرگونه آلودگی، گرد و غبار،‌ اجزای سست،‌ چربی و غیره گردد. برای اتصال واتراستاپ بنتونیتی به بتن از چسب مخصوص استفاده می‌شود. برای این منظور سطح مورد نظر برای نصب واتراستاپ بنتونیتی را توسط چسب آغشته نموده و سپس واتراستاپ بنتونیتی را روی آن بچسبانید،‌ برای نصب واتراستاپ بنتونیتی در درز‌های عمودی یا سقفی استفاده از میخ فولادی برای حصول از عدم گسستگی نوار از بتن بلامانع است. برای اورلپ کردن دو سر واتراستاپ بنتونیتی را برای نصب به یکدیگر باید در کنار هم محکم فشار دهید و ثابت سازید به این ترتیب نیاز به اورلپ کردن نیز وجود ندارد. نصب واتراستاپ بنتونیتی بسیار ساده است و یک کارگر ساده در ساعت می‌تواند 100 الی 120 متر طول واتراستاپ بنتونیتی را نصب نماید. واتراستاپ بنتونیتی نسبت به واتراستاپ تحمل فشار آب بالایی دارد و مانند واتراستاپ پی وی سی با تغییرات فشار آب حالت خود را از دست نمی‌دهد میزان مصرف واتراستاپ بنتونیتی بستگی به طول کار دارد.

نکات مهم جهت مصرف و نصب واتراستاپ‌های بنتونیتی

  • توجه 1: مقطعی که واتر استاپ بنتونیتی در آن کار گذاری شده تا پیش از بتن ریزی نباید در آب غوطه ور شود.
  • توجه 2: اجرای حداقل 75–50 میلی متر پوشش یا کاور بتنی بر روی واتر استاپ بنتونیتی الزامی است.
  • توجه 3: بهتر است در زمان نصب و قرارگیری واتر استاپ بنتونیتی کل مقطع خشک باشد.

موارد مصرف واتر استاپ بنتونیتی

واتراستاپ بنتونیتی برای استفاده در درز‌های سرد و اجرایی مناسب است و در درز‌های گرم و انبساطی مناسب نیست. در مواقعی که استفاده از واتراستاپ پی وی سی در درز‌های بتنی انجام نشده است استفاده از واتراستاپ بنتونیتی گزینه مناسبی است و به راحتی قابل نصب و اجرا است. همچنین برای آب بندی دور لوله‌ها و درز‌های اجرایی غیر قابل پیش بینی و همچنین نقاطی که ضخامت بتن آنها کم است واتراستاپ بنتونیتی یا واتر استاپ منبسط شونده گزینه مناسبی است. واتراستاپ بنتونیتی پس از تماس با آب تا 300 درصد افزایش حجم خواهد داشت از واتراستاپ بنتونیتی برای آب بندی درز‌های سرد برای محافظت آرماتور‌ها، ‌پر نمودن درز‌ها و حفره‌های بتن اجرا در مقاطع پر آرماتور،‌ اجرا بر روی سطوح بتنی ناصاف، آب بندی درز‌های اجرایی سطوح افقی و عمودی، آب بندی سطوح ناهموار یا درز‌های سرد احتمالی، ‌آب بندی دور لوله‌ها و جایگزین نمودن فلنچ‌های آب بند،‌ آب بندی انواع درز‌های اجرایی و مقطع بتن ریزی،‌ آب بندی سد‌ها، تونل‌ها، ‌استخر‌ها و کانال‌های آب، ‌آب بندی تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب، ‌آب بندی فونداسیون‌ها و سازه‌های مدفون و نیمه مدفون و آب بندی مقاطع بتنی برشی و دیوار‌های باربر می‌توان استفاده نمود. واتراستاپ‌های بنتونیتی خواص و ویژگی‌های منحصر به فردی از جمله حفظ شکل اولیه خود در برابر فشار آب،‌ مقاومت در برابر نم و رطوبت و خشک شدن مداوم سازه بتنی، ‌امکان تاخیر بیشتر در سیستم متورم ساز، عملکرد دائمی و بدون نقص،‌ بدون نیاز به اورلپ کردن یا جوشکاری در زمان نصب،‌ شکل پذیری زیادو نسبتا آزاد، ‌غیر سمی و قابل استفاده در معرض آب است.

 استاندارد‌های واتر استاپ بنتونیتی

  • ASTM D792
  • ASTM D297
  • ASTM D217
  • ASTM D71

 خواص و اثرات واتراستاپ بنتونیتی

  1. شکل پذیری زیاد و نصب آسان
  2. بدون نیاز به اورلپ کردن یا جوشکاری در زمان نصب
  3. ایجاد واتر استاپ یکپارچه و بدون درز و فاقد گسیختگی
  4. سمی نیست
  5. امکان اجرا بر روی سطوح بتنی ناصاف (درز‌های سرد احتمالی)
  6. دارای قابلیت تراکم پذیری و شکل پذیری
  7. مقاومت در مقابل نم، رطوبت و خشک شدن مداوم
  8. عملکرد دائمی و بدون نقص
  9. امکان تاخیر بیشتر در سیستم متورم سازی

کاربرد‌های واتراستاپ بنتونیتی

1. آب بندی درز‌های اجرایی سطوح افقی و عمودی
2. آب بند سطوح ناهموار یا درز‌های سرد احتمالی
3. آب بندی دور لوله‌ها و جایگزینی فلنج‌های آب بند
4. نفوذ پذیر سازی درز‌های اجرایی و مقاطع بتن ریزی در انواع سازه‌های آبی و سد‌ها

 خصوصیات فیزیکی و شیمیایی واتراستاپ بنتونیتی 

  • مقاومت هیدرواستاتیک بالا‌تر از 70 متر
  • وزن مخصوص: gr/cm3 57/1  مطابق استاندارد ASTM D 792
  • مقاومت عالی در برابر خشک شدن و مرطوب شدن مکرر
  • درصد ازدیاد طول: بیشتر از 450%
  • قابلیت انبساط: بیشتر از 300%
  • رنگ: مشکی
  • قابلیت چسبندگی بر روی بتن خشک: عالی
  • میزان نفوذ پذیری: 45 میلی متر مطابق با استاندارد ASTM D 217

نحوه اجرای واتر استاپ بنتونیتی

پیش از اجرا تمامی سطوح زیر کار می‌بایست خشک تمیز و عاری از هر گونه آلودگی و گرد و غبار، اجزا سست، چربی و غیره گردند و واتر استاپ بنتونیتی را روی مقاطع مورد نظر با استفاده از میخ ثابت کنیم.
کافی است دو لبه به هم رسیده را محکم فشار دهید و ثابت سازید بدین ترتیب نیازی به اورلپ وجود ندارد.
توجه 1: مقطعی که محصول در آن کارگذاری شده تا پیش از بتن ریزی نباید در آب غوطه ور شود.
توجه 2: اجرای حداقل 75 میلی متر پوشش یا کاور بتنی بر روی واتر استاپ بنتونیتی الزامی است.
توجه 3: بهتر است در زمان نصب و قرارگیری واتراستاپ بنتونیتی کل مقطع خشک باشد.

نحوه نگهداری واتراستاپ بنتونیتی

شرایط نگهداری واتراستاپ بنتونیتی: در محل خشک و خنک، دور از تابش مستقیم نور خورشید
مدت نگهداری واتراستاپ بنتونیتی: 1 سال در بسته بندی اولیه
سلامت و ایمنی واتراستاپ بنتونیتی: این ماده هیچ گونه اثرات سمی در طول مدت استفاده ایجاد نمی‌کند.

نکات فنی واتراستاپ بنتونیتی

گل بنتونیت موجود در محصول شامل ورقه‌های متعددی حاوی ذره‌های باردار است که در تماس با آب متورم شده و مانع عبور آب یا سایر مواد از درز مورد کاربرد می‌شوند. بین این ورقه‌ها بار‌های مثبت و منفی وجود دارد و هنگام بروز نشت، مولکول‌های آب به بار‌های مثبت و منفی حمله نموده و خود را بین آنها قرار داده و باعث تورم این محصول می‌گردد. بنتونیت‌های هیدراته شده از نفوذ آب جلوگیری می‌کند و هرچه فشار هیدرواستاتیک افزایش می‌یابد، ورقه‌های کوچک فشردگی بیشتری یافته و تشکیل درزگیر محکم‌تر را می‌دهد بدین ترتیب یک آب بند دائمی در مقابل فشار سیال حاصل می‌گردد. از دلایل اصلی نفوذ پذیری بتن می‌توان به خلل فرج ریز میکروسکوپی بین سنگدانه‌ها که عمدتا ناشی از کسری فیلر است و همچنین لوله‌های مویینی که به واسطه تبخیر آب در بتن پدیدار می‌کردند، اشاره نمود. لذا بهترین روش علمی و عملی برای ساخت بتن کاملا نفوذپذیر استفاده از پودر واترپروف به عنوان یک فیلر میکرونیزه ضد آب برای پر نمودن تمام خلل فرج ریز به همراه مواد فوق روان کننده بتن جهت کاهش نسبت آب به سیمان است. واتر استاپ به منظور جلوگیری از نشت و عبور آب از درز‌های اجرایی، انبساطی و همچنین مقاطع قطع بتن ریزی به کار می‌رود که بسته به نوع مقطع مورد کاربرد و فشار سیال، سایز و شکل تغییر می‌کند.

مقایسه واتر استاپ هیدروفیلی با واتر استاپ بنتونیتی

استفاده از واتراستاپ بنتونیتی در درز‌های انبساطی ممنوع است و از آن فقط باید در درز‌های اجرایی استفاده شود. در مورد واتر استاپ هیدروفیلی این گونه نیست و از آن می‌توان در درز‌های انبساط نیز استفاده کرد. واتر استاپ هیدروفیلی نسبت به واتر استاپ بنتونیتی مقاومت کششی بیشتری دارد و با آب آشامیدنی سازگار است و در هنگام تماس با آن مشکلی ایجاد نمی‌شود. هم چنین این که این واتر استاپ غیر سمی است. در واتراستاپ هیدروفیلی روند افزایش حجم بلافاصله بعد از تماس با آب آغاز می‌شود، اما در واتر استاپ بنتونیتی فرآیند افزایش حجم ۶ ساعت بعد از اولین نفوذ آب آغاز می‌گردد. واتر استاپ هیدروفیلی در برابر تماس با آب متورم می‌شود و افزایش حجم می‌دهد، اما این افزایش حجم بر خلاف واتر استاپ بنتونیتی برگشت پذیر است. واتر استاپ هیدروفیلی در دما‌های بالا نیز شکل خود را حفظ می‌کند و فرم آن نیز هیچ تغییری نمی‌کند، اتفاقی که در مورد واتر استاپ بنتونیتی نمی‌افتد. واتر استاپ بنتونیتی سمی است و نمی‌توان از آن در مخازن آب شرب استفاده کرد، اما در مورد واتر استاپ هیدروفیلی این گونه نیست و این نوار کاملا غیر سمی است. به همین خاطر است که به راحتی می‌توان از این نوار آب بندی در مخازن یا کانال‌های عبور آب شرب استفاده کرد، بدون این که هیچ گونه نگرانی برای آلودگی آنها وجود داشته باشد. نکته‌ی مهم دیگر این است که واتر استاپ هیدروفیلی نسبت به واتر استاپ بنتونیتی ارزان‌تر است و نصب آن نیز آسان‌تر است. همین موضوع باعث می‌شود تا هزینه‌ها کاهش چشمگیری پیدا کند و کاهش زمان نصب نیز باعث می‌شود تا پروژه زود‌تر به اتمام برسد. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پروژه ها


مجری استخر در شیراز، پروژه لاکچری فرهنگ شهر
پروژه استخر و جکوزی دینکان
پروژه استخر، جکوزی و سونا خیابان قدوسی شیراز
پروژه لوله کشی و تاسیسات گرمایش استخر در شیراز
پروژه لوله کشی و تاسیسات گرمایش استخر قم آباد شیراز
اجرای سیستم لوله کشی و تاسیسات گرمایش-صدرا

اطلاعات تماس